H B Hammar Etikkonsult

H B Hammar, etikkonsult, docent,

fd domprost i Skara

Prins Carlsgatan 1, 263 37 Höganäs

Tel  070-522 75 97

e-mail : hbhammar@telia.com     www.hbhammar.se

 

Från mitt fönster

 

När jag ser ut har jag Lindéngruppens magnifika Bruksgård i blickfånget. Där ligger det ekonomiska ansvaret för Höganäsbolaget, kommunens stolthet med verksamhet i mer än 70 länder. När jag istället tittar i min dator kan jag se att min hemsida - där Du just är inne - fått 2129 besök under de tolv senaste månaderna. Om det är bra eller dåligt kan jag inte bedöma.

 

Min bankkontakt tycker att jag borde gå med i Facebook - det är ju numera de flesta s k normala människor - kanske också i Twitter (där är ju Donald Trump så våldsamt aktiv), möjligen också i Instagram. Det kunde positivt, menar hon, påverka möjligheterna att få hålla fler föreläsningar och kunna öka försäljningen av mina böcker. Men jag tvekar. Näthatet skrämmer mig. Jag har på nära håll sett vad det kan innebära. Jag skulle säkert få mycket skit över mig, då jag är uppkäftig till naturen och säkert skulle häva ur mig ett antal beska sanningar om både det ena och det andra inom såväl kyrka som samhälle.

 

MINA BÖCKER

Jag har alltså skrivit en bok, "VAD SKARADOMPROSTEN FICK HÖRA - BERÄTTELSEN OM INGRID AV SKÄNNINGE" (2015). Den rymmer en myckenhet spänning, politisk och religiös sådan, men också romantik och kärlek. Anledningen till att jag skrev boken är djupt personlig. Det handlar om 9 oktober!

"GISSLAN HOS PÅVEN" (2002) handlar om tiden i Rom och om livet i såväl kyrka och stad som inne i Vatikanen.

"SOM GRENEN VISSNAR" (2002) är en uppföljning av min doktorsavhandling. Den handlar om västgöten och biskopen i Karlstad J A Eklund och hans folkkyrkotänkande.

 

Böckerna kan beställas hos mig, Ingrid-boken 150 kr, Påve-boken 80 kr, Eklund-boken 80 kr. Frakt och moms ingår. Ännu en bok finns i mitt CV, "I ärkebiskopens skugga". (Utgiven 2007). Den är sedan länge slutsåld såväl hos förlaget, som var Carlsson Bokförlag, som hos författaren.

 

* * *

 

   H B Hammar Etikkonsult 2017

"NELSON MANDELA - IKONEN SOM ALDRIG DÖR"

 

Här möter Du ännu ett av mina ämnen. Jag har gjort tio resor till Sydafrika och totalt vistats i landet mer än ett år.Jag är duktig på landets historia och på dess sociala och politiska problematik. Jag hade "turen" befinna mig i landet när Nelson Mandela lämnade jordelivet. På så sätt fick jag vara med om den nationella sorgeprocessen. På hemvägen, i väntan på ett plan till Europa, fick jag samspråka med Jens Stoltenberg. Han skulle kort efteråt bli generalsekreterare för NATO. Vi möttes på Johannesburgs internationella flygplats.

Och vi hade faktiskt en gemensam bekant.

"INGRID AV SKÄNNINGE - EN KVINNA FÖR VÅR TID"

Här har Du ännu ett ämne!.Mer info kan Du hitta på ett par andra ställen.

 

Kontakt